FOTO: NSRS

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za četvrtak 18. april u 10 časova.

Narodna skupština Republike Srpske na ovoj sjednici razmatraće Prijedlog izbornog zakona, Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.
 
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je nakon sjednice Kolegijuma da će na dnevnom redu posebne sjednice parlamenta biti i druga važna pitanja koja se tiču imuniteta određenih ljudi, kao i da se pojedinim kažnjenim licima omogući da ostvare svoje prava na prihode na zakonit način.
 
On je u vezi sa izbornim zakonom Srpske rekao da će Republika po Dejtonu biti jedna izborna jedinica, te da će Republička izborna komisija biti nadležna i za izbor predsjednika Srpske, poslanika, odbornika i gradonačelnika.
 
Stevandić je dodao da će na sjednici biti odlučivano i o sastavu delegacije Skupštine Srpske u parlamentarnom forumu Republika Srpska - Srbija, koji će se sastajati dva puta godišnje.
 
On je rekao da su pred evropskim sudovima pokrenuti određeni postupci protiv nelegalnog Kristijana Šmita da se zabrani njegovo djelovanje na ovim prostorima.
 
Stevandić je naveo da će 13. posebna sjednica Narodne skupštine, koja će imati pet tačaka dnevnog reda, biti održana u četvrtak, 18. aprila, sa početkom u 10.00 časova.
 
Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku i Prijedlog zakona o imunitetu Republike Srpske.
 
Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je za ovu partiju neprihvatljiv izborni zakon Srpske kako je ranije predložen i usvojen u formi nacrta.
 
Šef Kluba poslanika PDP-a u Skupštini Igor Crnadak rekao je da ova stranka neće podržati Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske, te naveo da ovo rješenje treba povući ako se "želi dobro Srpskoj". 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )