FOTO: Nezavisne.com

​Evropska radiodifuzna unija je u saradnji sa holandskim javnim servisom koji je trebalo da organizuje ovogodišnju "Pjesmu Evrovizije" u Roterdamu potvrdila da je u pripremi novi program koji će se emitovati 16. maja umesto finala otkazanog "Evrosonga".

Poseban program pod nazivom "Eurovision: Europe Shine A Light" će odati počast ovogodišnjim takmičarima koji se zbog otkazivanja festivala u Roterdamu neće naći na evrovizijskoj sceni, a organizatori najavljuju i dosta iznenađenja za obožavaoce i gledaoce kraj malih ekrana, navedeno je na zvaničnom sajtu "Pjesme Evrovizije".

Voditelji programa će biti Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, koji su bili najavljeni i kao voditelji otkazanog "Evrosonga".

Plan je da program, pored ovogodišnjih učesnika, okupi i poznate evrovizijske izvođače sa prethodnih takmičenja koji će izvesti hitove "Pjesme Evrovizije“ na prepoznatljivim mjestima širom Evrope.

Izvršni supervizor "Evrosonga" Jon Ola Sand je naveo da će ovaj program popuniti prazninu koja je nastala zbog otkazivanja takmičenja.

"Nažalost, ove godine neće biti 'Pjesme Evrovizije'. Umjesto toga, pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu sa jedinstvenim televizijskim programom. Pozivamo sve emitere koji su htjeli da pošalju predstavnike na ovogodišnju 'Pjesmu Evrovizije' i druge članove EBU-a da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva“, rekao je Jon Ola Sand.

Poseban program će se direktno prenositi i očekuje se da će trajati oko dva sata, a najavljeno je da će biti omogućen i prenos putem Youtubea. Radio-televizija Srbije je pokazala interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )