FOTO: null

Preduzeća za zapošljavanje invalida ,,Patriot,, u Bijeljini doveden je u pitanje jer nisu uspjeli da naplate ono što su zaradili u proteklih šest mjeseci.

Direktor "Patriota" Dušan Marković podnio je ostavku jer se osjeća moralno odgovornim što ne može da naplati 200.000 KM koje su zaposleni invalidi već zaradili.

"Nema otpuštanja radnika. Kako se smanjuje obim poslova mi se snalazimo tako što tragamo za novim poslovima i poslodavcima, ali ja ne mogu da od jedne marke stvorim 1,2 ako svaki dan moram da se bavim utjerivanjem dugova", ističe Marković.

On kaže da mjesečno treba obezbijediti 50.000 KM za plate 26 stalno zaposlenih i 14 sezonskih radnika, koji su svi ratni vojni invalidi ili civilni invalidi sa tjelesnim oštećenjem do 70 odsto.

Radnici i osnivač "Patriota", Gradska boračka organizacija, ne prihvataju ostavku direktora i apeluju na sve dužnike u Bijeljini da izmire svoje obaveze prema ovom preduzeću.

Od osnivanja 2001. godine "Patriot" uslužno obavlja poslove naplate parkinga, košenja putnih pravaca i održavanja zelenila u gradu, čišćenje kanala Dašnica i pranje gradskih ulica.

Marković kaže da ovo preduzeće sva svoja dugovanja izmiruje u roku od 24 časa, a redovno su izmirene i plate koje u prosjeku iznose oko 1.000 KM u bruto iznosu, sa uplaćenim porezima i doprinosima.

On ističe da su uspjeli da nabave i savremenu opremu za rad, novcem zarađenim od izrade međunarodnih projekata.

Za proteklih 14 godina rada "Patriot" je dva puta bio nagrađivan kao najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj koje zapošljava invalide.

Marković kaže da je ovo bijeljinsko preduzeće i sada najuspješnije u Republici Srpskoj, samo se mora trajno riješiti problem naplate za urađeni posao, što je moguće uz više razumijevanja svih odgovornih u lokalnoj zajednici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )