FOTO: null

Dražan Andrić sa porodicom živi u veoma lošim i teškim uslovima, u kući pod pločom, bez izolacije, kućom koja je puna vlage, a žive samo od primanja socijalne pomoći koja iznosi 120 KM na mjesečnom nivou. U nastavku pročitajte ovu potresnu priču.

Ja sam Dražan Andrić (5.9.1977. - Sarajevo), transplantirani pacijent, transplantacija bubrega (6.12.2013. - KC Banja Luka), trenutno nastanjen u Novom Naselju Janja - Bijeljina (raseljeno lice iz Sarajeva).

MOLIMO VAS dobri ljudi ako možete da nam pomognete, koliko možete, od srca, kako bi smo  moja porodica i ja prije zime uspjeli bar dobiti krov nad glavom. Živim u domačinstvu sa dvoje dječice, sinom od 10 i kćerkicom od 7 .godina, suprugom koja nigdje nije zaposlena, ocem - donorom bubrega i majkom.

Mi preživljavamo od socijalne pomoći koju sam dobio kao lice nesposobno za rad, bez imovine i primanja, koja iznosi 120 KM, sa kojom ja ne mogu da pokrijem ni komunalne troškove. Poplavljeni smo i u maju i u augustu. Poslije poplave u maju, usled jakog olujnog vjetra koji je pogodio naše naselje, ostali smo bez improvizovanog krova. NAJPOTREBNIJI nam je krov, jer kada pada kiša nam to sve prokišnjava, od čega se stvorila velika vlaga u kući. zbog koje ja kao transplantirani pacijent nesmijem spavati u njoj.

Pored navedenih problema sa kućom, mi jako teško školujemo djecu (prvi i četvrti razred) zbog nedostatka sredstava. Ja kao transplantirani pacijent pijem tablete protiv odbacivanja stranog tijela kojih nerijetko nestane, tako da sam prinuđen da ih kupujem. Jedna kutija tableta košta 500KM, a ja pijem tri kutije mjesečno. Takođe putujem dva do tri puta mjesečno na redovne kontrole u Banja Luku (koja je od mene udaljena 250 km), ovisno od nalaza. Mene samo jedno putovanje u Banja Luku košta 150 KM,jer plaćam prevoz, prenoćište, hranu.

 

Vjerujte da ni malo nije lako na ovakav način tražiti pomoć, ali vidite i sami u kakvim uslovima živimo. Teška materijalna i zdravstvena situacija, dječica mala, teški uslovi za stanovanje. Sve su to razlozi zbog kojih smo primorani na ovakav način dobre ljude zamoliti za pomoć, uz blagoslov svoje Eparhije i Parohije. Najviše nam je žao dječice, jer oni najviše ispaštaju u svemu ovome. Teško je kada dijete traži, a nemate mu šta dati. Nadam se da će mo uz pomoć dobrih i humanih ljudi, pored mnogobrojnih problema, uspjeti do zime bar pokriti kuću.

 

Unaprijed HVALA od mene, moje porodice, moje dječice!

Kontakt telefon: +387 66 515 953

Adresa: Dražan Andrić

Ulica: Nikole Tesle  broj: 6/60 - 76316 Janja - Republika Srpska, BiH

 

Žiro račun: 

554-303-021111-01-48

PAVLOVIC INTERNATIONAL BANK

 

Devizni račun:

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391612000094715173

BENEFICIARY BANK RAIFFEISEN DD BOSNA I HERCEGOVINA

 

Moja Eparhija,Zvorničko-Tuzlanska,objavila je članak o meni i mojoj porodici;

http://eparhijazvornickotuzlanska.info/index.php/2013-06-17-20-33-21/apeli/997-apel-andrici

 

Moja Parohija mi je izdala potvrdu - uvjerenje, da sam teškog materijalnog i zdravstvenog stanja, da smo kao vjernici aktivni, da posjećujemo sva bogosluženja i obavljamo sve potrebne obrede. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )