FOTO: null

Inspektori Poreske uprave i Inspektorata Republike Srpske obavili su u noći sa 7. na 8. februar 18 kontrola rada ugostiteljskih objekata širom Srpske i donijeli 10 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti na 30 dana, od čega su, kako smo saznali, tri iz

Portal InfoBijeljina saznaje da je zatvoren caffe bar "Vremeplov", te klubovi "Insomnia" i "JIL".

Republički tržišni inspektori, inspektori rada i inspektori za zaštitu od požara vršili su u noći sa 7. na 8. februar zajedničke kontrole sa inspektorima Poreske uprave Republike Srpske u ugostiteljskim objektima. Inspekcije Inspektorata Republike Srpske izvršile su 14 kontrola rada ugostiteljskih objekata širom Republike Srpske, u kojima su kontrolisali rad na crno, vođenje poslovnih knjiga, porijeklo robe i provođenje mjera zaštite od požara, navodi se na sajtu Inspektorata Srpske. 

Vuk Lukić, vlasnik cluba "Insomnia" potvrdio nam je da je nakon kontrole Poreske uprave ovaj lokal zatvoren na 30 dana. 

- "Lokal sam otvorio 5. februara, a dva dana nakon toga je zatvoren zbog neizdavanja fiskalnog računa. Priznajemo krivicu jer svi u državi kucaju apsolutno sve račune na fiskalnu kasu, a mi smo bili nekorektni, nismo kucali sve i treba da ispaštamo i zbog ovakvog strašnog propusta dobro smo i prošli", kroz osmjeh dodaje Lukić i napominje, da vjeruje da će ovih devet radnika koji su od juče na birou brzo naći posao. 

Vlasnike caffe bara "Vremeplov" nismo uspjeli kontaktirati, ali radnik u ovom ugostiteljskom objektu je rekao da su tokom majskih poplava pretrpjeli velike gubitke, te da je ovaj lokal prethodnih mjeseci poslovao u otežanim uslovima.

- "Kao što svi znaju lokal radi godinu dana, ali smo imali najveće štete u gradu tokom majskih poplava, pri čemu je lokal zbog saniranja ogromne štete koja je nastala bio zatvoren mjesec i po dana. Nakon toga trebao je kod ljudi stvoriti naviku da se nastavi kontinuitet rada lokala. Za vrijeme poplava gazde su bile maksimalno korektne prema nama i primili smo platu kao da smo radili, iako znam da ni marku pomoći nisu dobili, na osnovu pretrpljene štete na objektu”, ističe konobar "Vremeplova".
Takođe dodaje i to, da posle svega preživljenog, je pitanje da li će Vremeplov nastaviti dalji rad, što znači da će ostati bez posla, otac je dvoje djece, i brine se kako će i gdje naći novi posao.

Pomenuti lokali zapečaćeni su  juče u popodnevnim časovima, i neće raditi do 10. marta 2015. godine.

Iz Poreske uprave Republike Srpske naveli su da će nastaviti intezivne aktivnosti na kontroli ispravnosti prikazivanja prometa u ugostiteljskim objektima, ali i da će kontrole koje su započete u dijelu provođenja mjera zaštite od požara nastaviti i u narednim danima u drugim kontrolisanim objektima, jer je potrebno izvršiti provjeru normativnih akata o zaštiti od požara, ispravnosti hidrantske mreže i aparata za gašenje početnih požara, provjeru obuke i upoznavanja zaposlenog osoblja sa opasnostima od požara vezano za poslove i zadatke na koje su raspoređeni, što zahtijeva detaljniju kontrolu.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )