FOTO: null

KK Radnik je u povratničkoj utakmici u Premijer ligi BiH doživio i prvi poraz od ekipe Mladosti. Mladost je cijelu utakmicu bila u prednosti i zasluženo osvojila prve bodove.

KK MLADOST –  KK RADNIK BNB  94 : 83  (26:20 / 30:22 / 20:22 / 18:19)

KK MLADOST: Đuranović 18, Knežević 21, Jeremić 17, Radukić 25, Svilar 10, Dujković 3, Ivetić, Lakić, Kljajić, Stojičić, Jotić, Grdić. Trener: Sladojević

KK RADNIK BNB: Marković, Damjanović S. 8, Radić 23, Krajišnik 7, Kokoruš 17, Radović, Kecman, Biloš 14, Živanović, Gavrić, Drljača, Damjanović D. 14. Trener: I. Mihajlović

Prvo poluvrijeme je proteklo potpuno u znaku domaćina. Veoma lako su stizali do dvocifrene prednosti iako je Radnik s vremena na vrijeme pokušavao da ugrozi Mladost i razliku svede na minimum. Nisu uspjeli i Mladost je na veliki odmor otišla sa prednošću od čak 14 poena.

U drugom dijelu utakmice, Radnik je zaigrao bolje i uspio da smanji prednost domaćina. Naši momci su riješili treći i četvrti period igre rezultatski u svoju korist, međutim, zahvaljujući raspoloženim igračima Mladosti, a prije svega Radukiću, Kneževiću i Đuranoviću, domaćin je uspješno priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Radukić sa 25 postignutih poena, dok je u redovima Radnika najefikasniji bio Radić sa 23 poena.

Radnik sljedeću utakmicu igra već u srijedu kao domaćin protiv ekipe Bošnjak iz Hadžića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )