FOTO: InfoBijeljina

Đorđe Popović koji je danas odlukom Nadzornog odbora RiTE Ugljevik smijenjen sa funkcije generalnog direktora tvrdi za InfoBijeljina da je njegova smjena nezakonita i najavljuje prijave protiv predsjednika Nadzornog odbora i članova koji su glasali za.

Popović objašnjava da je ova odluka Nadzornog odbora nezakonita te da će on iskoristiti sve pravne osnove kako bi obustavio ovu odluku.

“Po statutu RiTE, te članu 58. direktor je obabezan da obustavi do izvršenja svaki akt organa preduzeća za koji smatra da je protivan Zakonu i u tome pismeno obavjestiti organ koji je donio predmetni akt“, rekao je Popović za InfoBijeljina.

Popović dodaje da ukoliko, po ovom Statutu, organ koji je donio Akt iz prethodnog stava ovog člana ne uskladi taj akt sa važećim propisima u roku od 30 dana od dana kada je primio obavještenje direktora, direktor će u daljem roku od osam dana pokrenuti postupak za ocjenu njegove zakonitosti. 

“Pošto je akt potpuno nezakonit, isti je odmah obustavljen od izvršenja. Protiv predsjednika Nadzornog odbora i članova koji su glasali ZA biće podnesene odgovarajuće prijave nadležnom tužilaštvu, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja“, kategoričan je Popović.

Podsjećamo, Direktor Rudnika i tremoelektrane "Ugljevik" Đorđe Popović smijenjen je danas odlukom Nadzornog odbora ovog preduzeća, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Čedomir Stojanović iz Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )