FOTO: null

Pravni ekspert Vitomir Popović rekao je da bi, nakon oslobađajuće presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju u Hagu, i u slučaju Radovana Karadžića trebalo da bude donesena oslobađajuća presuda jer obojica nisu mogli kontrolisati sve što se

"Ni za koga od njih dvojice nije dokazano da je sistematski imao namjeru da nekoga uništava, upropaštava i protjeruje", rekao je Popović. 

On smatra da je Vijeće Haškog tribunala u slučaju Šešelj pravedno presudilo. 

"Imajući u vidu činjenicu da se Šešelj pominje i u predmetu Karadžić, jasno je da bi to mogla biti jedna od značajnih činjenica za advokate odbrane koji budu radili na izradi žalbe u predmetu Radovana Karadžića", rekao je Popović Srni. 

Haški tribunal oslobodio je danas Šešelja svih devet tačaka optužnice. Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-1993. godine. 

U pritvoru Tribunala bio je od 24. marta 2003. godine, kada se dobrovoljno predao, a u novembru 2014. godine je privremeno oslobođen do izricanja presude. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )