FOTO: null

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik danas su jednoglasno usvojili odluku o oslobađanju od plaćanja poreza na nepokretnosti za 2014. godinu, kojom se plaćanja ovih obaveza oslobađaju pravna i fizička lica koja su u prirodnim nepogodama pretrpjela mat

Usvojen je i program korištenja sredstava uplaćenih po osnovu naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za ovu godinu. 

Budžetom opštine Ugljevik za ovu godinu planirani iznos sredstava od naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije je 5.300.000 KM. 

Ova sredstva će, prema navedenom programu, biti usmjerena na izgradnju i sanaciju primarnih infrastrukturnih objekata /vodovoda, kanalizacije, toplovoda, lokalnih puteva/ koji su u funkciji privrednog razvoja i zapošljavanja. 

Dio sredstava biće usmjeren i na izgradnju novih privrednih kapaciteta ili proširenje postojećih, uključujući i stimulativno kreditiranje, istraživanje te razvoj i podsticaje iz oblasti poljoprivrede i drugih privrednih djelatnosti. 

Prema riječima načelnika opštine Ugljevik Vasilija Perića, lokalna Skupština je u skladu sa zakonom donijela odluku o oslobađanju od plaćanja poreza na nepokretnosti. 

"U skladu sa zakonom odlučili smo se za oslobađanje plaćanja poreza u poptunosti, a usvajanjem programa održaćemo pozitivne trendove ulaganja u našu opštinu", rekao je Perić novinarima. 

Odbornicu SO Ugljevik danas su usvojili i odluku o izmjeni odluke o komunalnim taksama, odluku o upotrebi imena naseljenog mjesta, odluku o finansiranju i sufinansiranju u oblasti sporta i fizičke kulture opštine Ugljevik, te odluku o postupku za dodjelu sredstava udruženjima građana na području opštine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )