FOTO: null

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu kojom su Srđan Radulović i Ognjen Stijak, bivši banjalučki inspektori bili osuđeni na ukupno 14 godina i tri mjeseca robije zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

Jelena Despotović, portparol Vrhovnog suda RS, potvrdila je za “Nezavisne”  da je presuda ukinuta  te da su usvojene žalbe optuženih i njihovih branilaca, a predmet je vraćen Okružnom sudu u Banjaluci na ponovno odlučivanje.

Njihovi branioci, pred vijećem Vrhovnog suda, ranije su obrazložili da su obojica u inostranstvu odnosno da je Radulović u karantinu u Engleskoj, a Stijak u Njemačkoj.

Dok je tužilac tražio tada tražio da se prvostepena presuda preinači i obojici izreknu strože kazne, sa druge strane odbrana je tada zatražila oslobađajuće presude.

Obrazloženje odbrane je da su osuđeni na osnovu dokaza koji su proglašeni za nezakonite.

U ponovljenom postupku, kako su ocijenili advokati odbrane, nisu ispravljene greške i grube povrede zakona iz ranije presudem, a ove njihove žalbe Vrhovni sud je uvažio.

Podsjećamo da je Radulović prvostepenom ponovljenom presudom osuđen na devet, a Stijak na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog preprodaje narkotika od 2011. do oktobra 2013. godine.

Ranije su bili pravosnažno osuđeni na 15 godina i pet mjeseci zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje korištenjem nezakonitih dokaza. sudenje ponovljeno i kazne su smanjene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )