FOTO: InfoBijeljina.com

Danas u Bijeljini je organizovano novo brojanje glasova sa određenih biračkih mjesta, a koje će biti javno i kojem su mogli svi prisustvovati.

Predsjednik Gradske izborne komisije Bijeljine Dijana Savić-Božić je pozvala sve koji žele da prisustvuju ponovnom brojanju glasova da dođu u dvoranu, ali osvrnula se i na neke probleme koje su bimali.

- Mi nismo imali problema sa dostavljenjem materijala, već je riječ o praksi biračkih odbora. Lokalni izbori su dosta jednostavniji od opštih izbora, ali nažalost nama je prva vreća došla oko 12, a poslednja u 6.45 časova. Ne mogu to nazvati problemom, već neradom i nepoštavanjem, jer smo mi od 19 časova čekali – pojasnila je Savić-Božić.

Ona je rekla i da do danas nisu dobili nijednu zvaničnu primjedbu na rad ove komisije.

- Danas imamo ponovno brojanje na određenim glasačkim mjestima. Razlog za otvaranje vreće i novo brojanje je strogo propisano zakonom. U skladu sa zakonom smo postupili i izdvojili četiri tima koja će brojiti ponovo te vreće i pozvali smo sve političke subjekte i posmatrače da prisustvuju ovom brojanjom. Mi smo u sali koja može da prime neograničen broj posmatrača – istakla je predsjednica GIK-a.

Kaže da je rad ove komisije u potpunosti bio transaprentan i za javnost i birače.

- Mi smo jođ šest mjeseci prije izbora objavila svoje telefone i imali smo službu koja je 24 sata bila dostupna svim biračima. Jedini smo imali tim za praćenje epidemiološke situacije i brinuli o svim biračima – rekla je Savić-Božić.

Prema njenim rečima, u ponovno brojanja glasova se ide naprimjer kada neki kandidat ima više glasova nego stranka i ti su slučajevi najčešći.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )