FOTO: Srna

Danas su grad Bijeljina i fondacija "Za život" potpisali sporazum o saradnji i ugovor kojim će biti finansiran projekat "Ponosna kartica - cijena minus za tri plus" Cilj projekta je pomoć porodicama sa troje ili više djece, i to tako što će, koristeći ovu karticu, ostvarivati popuste prilikom kupovine kod privrednih subjekata koji učestvuju u ovom projektu.

Šef odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović ističe da je neophodna veća pomoć porodicama sa troje ili više djece u Bijeljini, posebno u vrijeme praznika, kada se potrošnja u svim porodicama uglavnom uvećava.

Boris Tubić, predsjednik fondacije "Za život" i menadžer projekta "Ponosna kartica - cijena minus za tri plus", naglašava da ovaj projekat nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje ili više djece, već je to i društveno priznanje roditeljima koji su zaslužni članovi našeg društva. Dodaje i da su u osnovi ovog projekta društvene i lične vrline poput humanosti, društvene odgovornosti i roditeljske ljubavi.

Za sada, u ovom projektu učestvuje 13 kompanija koje imaju sjedište ili predstavništvo u Bijeljini, a učesnici pozivaju i druge privredne subjekte da priključenjem ovom projektu pokažu društvenu odgovornost i humanost. Posebno apeluju na sportske radnike i klubove da učešćem obezbijede što bolje uslove za zdrav razvoj velikog broja naše djece.

Projekat "Ponosna kartica - cijena minus za tri plus" se u Republici Srpskoj realizuje od sredine ove godine, i u njemu za sada učestvuje nekoliko lokalnih zajednica i oko 50 kompanija. Ovaj projekat se u Srbiji provodi već tri godine, i u njemu, pored fondacije "Za život" i lokalnih zajednica, učestvuje i oko 2.500 kompanija i 38.000 porodica.

Pravo na "Ponosnu karticu", koja će glasiti na ime majke, imaju sve porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, sa boravištem na teritoriji Grada Bijeljina. Gradska uprava Bijeljina će, sa 7.800 KM, finansirati izradu kartica i pružiće svu potrebnu tehničku pomoć zainteresovanim porodicama. Porodice se za "Ponosnu karticu" mogu prijavljivati već od sutra, a svu potrebnu pomoć i informacije mogu dobiti u kancelariji službenika za porodičnu i dječiju zaštitu, koja se nalazi u zgradi Gradske uprave pod brojem 49.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )