FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljina Mićo Mićić posjetio je juče domaćinstva u Donjem Crnjelovu kojima je olujno nevrijeme uništilo zasade ranog povrća.

- Gradska uprava će pokušati da pomogne domaćinstvima u Donjem Crnjelovu i, u skladu sa mogućnostima budžeta, nadoknadi im bar dio štete koju su pretrpjela od gráda. Komisija za procjenu štete će izaći na teren i vrlo brzo ćemo imati potpune podatke o posljedicama nevremena i broju domaćinstava koje je nevrijeme pogodilo, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom jučerašnje posjete Donjem Crnjelovu.

Gradonačelnik je dodao da je protivgradna zaštita dejstvovala, ali da zbog obima nevremena nije bila u mogućnosti da u potpunosti spriječi pojavu gráda.

Dragiša Martić, u čijem domaćinstvu je nevrijeme uništilo zasad lubenice na oko dva hektara, i njegov susjed Mladen Mitrović su istakli je da je najveća šteta pričinjena na zasadima ranog povrća na otvorenim površinama, dok su usjevi žitarica manje oštećeni.

- Važna nam je podrška Gradske uprave u ovom trenutku. Poljoprivrednikova proizvodnja je ispod otvorenog neba i zavisimo od vremenskih prilika. Sreća je što grád nije zahvatio cijelo selo, nego samo jedan pojas, ali domaćinstva koja su pogođena su pretrpjela ogromnu štetu. Zato smo zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi što su pokazali razumijevanje u nevolji koja nas je snašla, zaključio je Dragiša Martić.​

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )