FOTO: null

U Mjesnoj zajednici Janja gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je ugovore sa korisnicima donacije UNDP-a u repromaterijalu i opremi za proizvodnju paprike.

- Pomoć poljoprivrednim proizvođačima dodjeljuje se u okviru projekta „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za sprovođenje Aneksa  VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ koji se realizuje već drugu godinu za redom u saradnji sa UNHCR-om i UNDP-om. Paket sa sadnicama paprike, repromaterijalom i sredstvima za prihranu i zaštitu bilja ove godine dobila su 34 korisnika - naveo je  gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Vrijednost paketa pomoći je oko 2.000 KM, a Gradska uprava  će nastojati da poljoprivrednim proizvođačima pomogne i oko plasmana proizvoda.

-Ovaj projekat podrazumjeva i organizovan otkup, a nastojaćemo da poljoprivrednicima pomognemo i preko Agrarnog fonda, određenim stimulacijama za otkup proizvoda - istakao je Mićić.

Predsjednik Savjeta MZ Janja Mustava Gradaščević naveo je da je ovaj projekat od velikog značaja za poljoprivrednike u Janji, te da je nakon poplava 2014. godine upravo ovaj projekat revitalizovao proizvodnju.

- Korisnici pomoći su izuzetno zadovoljni  terminima isporuke pomoći, kao i stručnim nazorom koji prati ovaj program - pojasnio je Gradaščević.

Poljoprivrednici  iz Janje ističu da im mnogo znači savremeni način proizvodnje, kao i organizovani otkup, te zahvaljuju donatorima na uručenoj pomoći.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )