FOTO: null

Predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Semberije ogorčeni su na rukovodtsvo RS koje nije niti jednog trenutka kontaktiralo poljoprivrednika iz najveće žitnice RS oko potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovih dana u toku je akcija priklljanja potpisa  nezadovoljnih poljoprivrednika i oko 3000 potpisa ove sedmice biće upućeno predsjedniku Miloradu Dodiku. Prilikom potpisivanja sporazuma samo je kontaktiran Vladimir Usorac, predstavnik jednog udruženja u RS, a  poljoprivrednici u RS nisu upoznati šta ovim sporazumom poljoprivredici dobijaju a šta gube.  Ovakvim postupkom predsatvnika vlasti RS poljoprivredici iz Semberije su razočarani.

Oni su kontaktirali i druga udruženja u RS koji takodje dijele isto mišljenje. A kada je riječ o protekloj žetvi pšenice, Bakajlić je izjavio, da s obziorm na prinose i trenutno cijenu koja je na tržištu, poljoprivredici mogu biti djelimično zadovoljni, ali je istakao da traži od ministartsva da im isplati podsticaje.

Iz Udruženja sela Semberije nisu komentarisali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Jer jošniko nije imao prilika da vidi šta tamo piše, ali su najviše ogorčeni na rukovodstvo RS koje je kontaktiralo samo Vladimira Usorca, jer, po njihovim riječim Usorac ne predstavlja sve  poljoprivrednike i njegovo pojavljivanje veoma često je političko a ne u svrhu poljoprivrednika.

U slučaju da se na budu uvažavali njihovi zahtjevi i niko ne bude kontaktirao poljoprivrednika iz Semberije iz ovog udruženja su najavili da će primjeniti sve zakonske metode kako bi zaštitili poljoprivrednu proizvodnju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )