FOTO: null

Nemanja Marković (25), bivši funkcioner “Nove stranke”, priznao je krivicu za ucjenjivanje fudbalera Mihaila Ristića (23) i biće osuđen na godinu dana kućnog zatvora, saznaje “Blic”

Prema nezvaničnim informacijama, Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je ove nedjelje sporazum o priznanju krivice sa Markovićem. Na osnovu tog sporazuma, kojim je okrivljeni priznao da je od bivšeg fudbalera “Crvene Zvezde” pokušao da iznudi novac, Marković bi trebalo da uskoro i pravosnažno bude osuđen na godinu dana zatvora. Ucjenjivač, ipak, neće iza rešetaka: sporazum predviđa da kaznu odsluži kod kuće, sa nanogicom.

Sada ostaje da Drugi osnovni sud provjeri sporazum i “ozvaniči” ga, nakon čega će Marković početi da izdržava kaznu, u koju mu je uračunat i relativno kratak period koji je proveo u pritvoru nakon hapšenja zbog ucjene svog, nekada, dobrog prijatelja.

Podsjećamo, kako je “Blic” pisao, Nemanja Marković je uhapšen početkom marta, po prijavi Ristića, koji je rekao da mu je prijatelj zaprijetio da će objaviti njegove kompromitujuće (nage) fotografije, ukoliko mu ne isplati najpre 300, a potom 5.000 evra. U posjedu političara, policija je našla telefon sa porukama u kojima je ucjenjivao fudbalera.

- Neki debil bi ti tražio puno više. Sa mnom ne znaš koliko imaš sreće jer nisi upoznat kakvih budala ima. Ja ti tražim moje dve i po plate. Da odvedem ribu na Tajland i u Japan. Taman mi toliko treba za to, a da ne trošim svoje pare. I ja stvarno ne želim da ti budeš sj*ban... Da si bio normalan pre mesec i po ovo bi bilo gotovo za dva dana i sad bi uživao i ne bi imao stres šta će neka budala (ja) da objavi kao sledeći post - “prijateljski” je ucjenjivao Marković Ristića.

Fudbaler je u tužilaštvu na saslušanju potvrdio navode iz krivične prijave, a i Marković je, nakon što je suočen sa dokazima, praktično priznao djelo. Okrivljeni je bio predsjednik Kluba Foruma mladih Nove stranke u Beogradu, čiji je lider Zoran Živković. Kako su rekli u stranci, smijenjen je u januaru ove godine zbog višemjesečne neaktivnosti.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )