FOTO: srpskainfo.com

Zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, u protekla 24 časa sankcionisano je 80 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a apeluju da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

U saopštenju se podsjeća da je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje, a obrazac potvrde može se preuzeti na internet stranicama Vlade i MUP-a Srpske.

Kada je riječ o mjerama nepoštivanja izolacije, Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo naložilo je da bude izdat prekršajni nalog protiv lica S.B. sa Sokoca kome je sanitarni inspektor izrekao mjeru kućne izolacije.

Prekršajni nalog izdat je i protiv lica R.I. iz Osječana, Doboj dva, kome je rješenjem sanitarne inspekcije Republike Srpske određena zaštitna mjera izolacije, koje se ne pridržava.

U protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Lice D.K iz Prijedora uhapšeno je i smješteno u prostorije za zadržavanje jer je prekršilo mjeru kućne izolacije koja mu je izrečena rješenjem Odsjeka za inspekcijske poslove grada Prijedora.

Uhapšeno je i lice M.S. iz Banjaluke zbog kršenja naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske stanice Centar izvršili su juče kontrolu lica M.S. u Ulici Tržnička i utvrdili da krši mjere inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne boravi na adresi koja je navedena u rješenju o izolaciji izdatom na Graničnom prelazu Novi Grad. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )