FOTO: InfoBijeljina

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je lica čiji su inicijali K.I. /27/, A.I. /22/, M.A. /24/ i A.A. /22/, svi iz Brčkog, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te prenošenja zarazne bolesti.

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je na konferenciji za novinare da su uhapšeni bili u jednom brčanskom selu na istom mjestu sa većim brojem drugih lica, iako je troje njih imalo rješenja o obaveznoj izolaciji nakon dolaska iz Austrije.

"Usko sarađujemo sa Tužilaštvom distrikta u vezi sa informacijama koje se pojavljuju na 'Fejsbuk' profilima. Danas ćemo za najmanje tri lica podnijeti prekršajne naloge zbog prenošenja ili iznošenja lažnih vijesti, glasina i tvrdnji", istakao je Pisić.

Pisić je naveo da su policijski službenici do sada izvršili 174 kontrole lica kojima su izdata rješenja o medicinskom nadzoru, od čega je 166 ispoštovalo uputstva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )