FOTO: null

Za veću bezbjednost saobraćaja u Bijeljini policija je od gradske vlasti zatražila bolju osvijetljenost ulica, postavljanje prepreka, naročito u zonama škola, i ugradnju stacionarnih kamera na najugroženijim pravcima.

U izvještaju o bezbjednosti saobraćaja koji je podnesen Skupštni grada, policija u zaključcima navodi da bi ispred svake škole trebalo da postoji neki od posebnih objekata na cesti za smanjenje brzine i da bi semafore trebalo postaviti pored škola u naseljima Janja i Patkovača, te pored gradske škole "Knez Ivo od Semberije". 

Prepreke na cesti trebalo bi da budu postavljene i u ulicama Kneza Miloša, Galac, Stefana Dečanskog i Kruševačka, na dionici prema Koviljušama, zbog sve većeg broja saobraćajnih nezgoda od kojih su neke sa najtežim posljedicama. 

Od gradske vlasti se traži rješavanje problema ulične rasvjete u ulici Vojvode Stepe i pješačkih prelaza ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić", gdje nakon postavljanja kanalizacije nije vraćen stub ulične rasvjete. 

Policija ukazuje da je ispravna ulična rasvjeta neophodna ispred svih škola na području grada. 

U izvještaju se navodi da je raskrsnica ulica Kneza Miloša i Žrtava fašističkog terora u Bijeljini jedna od najugroženijih u gradu, gdje se svakodnevno događaju saobraćajne nezgode. 

Među mjerama za veću bezbjednost saobraćaja predlaže se i postavljanje zaštitne ograde pored kanala Dašnica, naročito duž ulica Kulina Bana i Raje Banjičića, kako bi se onemogućilo slijetanje vozila sa kolovoza u kanal. 

Policija je upozorila i na problem prekopavanja gradskih ulica, nakon čega izvođači radova ne saniraju nastala oštećenja na kolovozu, što otežava saobraćaj i oštećuje vozila. 

Izvještaj ukazuje na sve više pritužbi građana zbog lupe šahtova na kanalizacionoj mreži, zbog čega se nadležni pozivaju da riješe ove probleme. 

U drugoj polovini prošle godine u Bijeljini se dogodilo 458 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica poginula, 27 ih je teže povrijeđeno, a 92 su lakše povrijeđena. 

U saobraćajnim nezgodama učestvovala su 832 vozila, od kojih 689 vozila iz Republike Srpske, 34 iz Federacije BiH i 108 vozila iz drugih država.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )