FOTO: Nezavisne

Tužilaštvo Kantona Saraejvo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića, budući da postoji osnov sumnje da je počinio ubistvo pripadnika FUP-a, potvrdila je za Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

U potragu su uključene brojne ekipe pripadnika sigurnosnih i policijskih agencija, na području cijele BiH, prenose federalni mediji.

Podsjetimo, sinoć je pripadnik FUP-a ubijen na dužnosti u Suhodolu kod Tarčina, a njegovo tijelo je pronašao kolega koji je došao da preuzme smjenu.

Inače, Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdio je novinarima da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu, kod Tarčina pripadnik snaga Federalne uprave policije - koji je radio na obezbjeđenju objekta.

Danas se nastavlja potraga za osumnjičenim, a povećan je broj policijskih patrola na području KS i šire koji su uključeni u potragu.

Iz press službe Kantona Sarajevo najavili su da će danas u 12 sati  biti održana vanredna konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )