FOTO: Tanjug

Policija je večeras oko 23.30 ponovo bacila suzavac, kako bi rastjerala demonstrante ispred skupštine Srbije, koji su se povukli sa platoa, a jedan dio se udaljio niz Takovsku ulicu, u pravcu RTS.

Demonstranti ispred skupštine Srbije ne odustaju i vratili su se pred skupštinu čim se razišao suzavac, a oko ponoći gađaju kamenjem, flašama, policajce koji su sišli na ulicu ispred skupštine, nakon što su se demonstranti bili privremeno povukli.

Demonstranti su počeli i da lome saobraćajne znakove ispred Skupštine, nakon što je policija krenula da ih razbije, koristeći suzavac.

Policiji je stiglo pojačanje Žandarmerije do Skupštine, i ispred Predsjedništva.

Jedan dio demonstranata stalno pokušava da se vrati ispred Skupštine, a jedan mali deo sišao je do zgrade RTS, gdje su zapalili kontejner i takođe bacali kamenice.
Više policajaca povrijeđeno je u neredima ispred Skupštine Srbije, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

"Te informacije su mi javljene sa terena, ja još uvek ne mogu da kažem u kakvom su stanju povređeni policajci i da li su u pitanju lakše ili teže povrede", rekao je Rebić za RTS.

Haos i nered ispred parlamenta počeo je oko 20 sati kao protest protiv novih najavljenih mjera za suzbijanje širenja korone u Beogradu, a nastavljen je dolaskom velikog broja ljudi, najrazličitijih grupa, a sa uzvikivanja parola "Kosovo je Srbija", "Vučiću pederu"...veoma brzo prešlo se na paljenje baklji, gađanje limenkama policije ispred skupštine i upada u skupštinu jedne grupe demonstranata.

Haos pred Skupštinom bilo je teško sagledati i pratiti, javlja Tanjug.

Među razularenom masom pojavili su se tokom večeri i neki od opozicionih političara, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, koga su novinari uočili, jer se približio stepeništu ispred ulaza u parlament.

Nastala je gužva oko njega, u kojoj su samo najbliži mogli da vide šta se dešava, ali se Jeremić izdvojio iz te gurke i gužve i napustio plato. B92 je javio da su ga demonstranti otjerali.
U međuvremenu je bilo još pokušaja upada u skupštinu, guranja policajaca i bacanja raznih predmeta, uključujući limenke i baklje, na kordon.

Bilo je i kamenica, a neke žardinjere ispred skupštine su razbijene.

Policija je na novi pokušaj upada u skupštinu, to jest probijanja kordona, odgovorila suzavecem i tako uspjela da spriječi probijajne kordona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )