FOTO: InfoBijeljina

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 34 građana u Republici Srpskoj, saopšteno je iz MUP RS.

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

- Istovremeno, u protekla 24 časa izdata su i 4 prekršajnih naloga osobama zbog nepoštovanja mjera izolacije. Od ukupno evidentiranih prekršaja, jedna osoba je istovremeno prekršila policijski čas i izrečenu mjeru izolacije – navode iz MUP.

Oko 23 časa policiski službenici Policijske Zvornik su na ulici u Zvorniku zatekli S. A. iz Zvornika, za kojeg je utvrđeno da se ne pridržava mjere kućne izolacije po Rješenju Federalne Uprave za inspekcijske polove koja traje od 20. marta. Izdat mu je prekršajni nalog.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske – zaključili su iz MUP RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )