FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina organizovao je tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom obilježavanja 24 godine Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović najavila je da će u dvodnevnoj akciji krv dati 130 policajca u Bijeljini i Zvorniku. 

"Na ovaj način još jednom se iskazuje humani aspekt policijske profesije", rekla je Simojlovićeva. 

Prema njenim riječima, u CJB Bijeljina je i mnogo višestrukih davalaca krvi, od kojih su neki dragocjenu tečnost dali više od 50 puta. 

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini Snežana Gegić zahvalila je pripadnicima CJB Bijeljina za veliki odziv u akciji i istakla da se na ovaj način popunjavaju rezerve krvi i ispunjava osnovni postulat da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv. 

"Pripadnici MUP-a su populacija sa kojom je zadovoljstvo sarađivati jer to je zdrava populacija i ljudi koji znaju šta je hitno, potrebno i sada odmah i na njih možemo računati u svakom trenutku i u hitnim situacijama u zbrinjavanju povrijeđenih i bolesnih", rekla je Gegićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )