FOTO: InfoBijeljina

Pokret za Bijeljinu žali što gradonačelnik LJubiša Petrović još uvijek nije uvidio da treba sjesti za pregovarački sto sa Koalicijom "Dogovor za Bijeljinu".

"Očigledno je da mu sadašnje stanje odgovara i da, u javnosti, ličnu odgovornost pokušava prikriti povremenim pokušajima pozivanja na razgovor pojedinih odbornika iz skupštinske većine", navodi se u saopštenju Pokreta..

Dodaju da kao članica Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" poziva gradonačelnika da prihvati realnost i otpočne saradnju u interesu svih građana.

"Prošlo je dovoljno vremena i bilo je dovoljno prilika da Petrović vidi ispruženu ruku za dogovor koji nude 23 odbornika i sedam političkih stranaka iza kojih stoji 38 000 birača. Dobru volju gradonačelnik može pokazati već na narednoj sjednici Skupštine Grada kada će se na dnevnom redu naći tačke bitne za dalji razvoj Bijeljine i nesmetano funkcionisanje lokalnih institucija. Među njima je i usvajanje budžeta za 2021, čime bi prestalo privremeno finansiranje koje je na snazi od 1 januara", stoji u saopštenju Pokreta za Bijeljinu.

Takođe se nadaju i da je gradonačelnik Petrović shvatio da njegove politkantske igre u vezi imenovanja v.d. načelnika odjeljenja nisu donijele ništa dobro.

"Blokada načelnika koje je izabrala Skupština Grada treba odmah prestati. Moraju im se izdati rješenja o radu kako bi već na sjednici Skupštine 3. marta učestvovali u donošenju izuzetno važnih odluka. Pozivamo gradonačelnika da podnese i izvještaj o svom radu za prvih 100 dana od momenta preuzimanja sertifikata, koji ističu u ovom mjesecu", zaključuju u ovom Pokretu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )