FOTO: InfoBijeljina

Domaća STEM franšiza za programiranje i robotiku kod djece i tinejdžera „Tesla Smart“ pokrenula je sjajnu ideju i akciju pod nazivom „Jedan poslanik = Jedan mali Tesla“, kojom pozivaju političare koji se kandiduju za poslanike za NSRS ili Parlament BiH da umjesto što će izdvajati dodatna sredstva za bilborde, postere i žurke, da dio istih preuzmjere na školovanje za programere i robotiku djecu iz socijalno ugroženih kategorija!

Dana 13. Septembra 2018. godine Tesla Smart škola programiranja i robotike za djecu i tinejdžere pokrenula je akciju „Jedan poslanik = Jedan mali Tesla“, gdje pozivaju svakog pojedinačnog političkog kandidata za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu Skupštinu BiH da umjesto što će plaćati razne plakate, bilborde, žurke, koktele i slične predizborne marketing aktivnosti, da mali dio tog novca usmjere ka dodatnom obrazovanju djece i tinejdžera u oblasti tehnologije, programiranja i robotike, tako što će svaki pojedinačno učesnik akcije da uplati za jedno dijete školu programiranja i robotike u trajanju od tri mjeseca.

Djeca kojima su namjenjena sredstva biće izabrana iz socijalno ugroženih kategorija, jer kako navode iz Tesla Smart-a, istima je želja da sva djeca imaju mogućnost pohađanja njihovih trening modula, što u prilogu govori i to da Tesla Smart ima najnižu cijenu trening modula u našem gradu i šire, čak i duplo nižu od sličnih škola.

Takođe, iz Tesla Smart-a navode da će po završetku prijava za akciju, odnosno 19. septembra objaviti spisak svih političkih kandidata koji su učestvovali u ovoj akciji. A nakon čega će se uputiti u Centar za socijalni rad, kako bi uspješno završili ovu akciju.

Tesla Smart trenutno vrši upis u I i II razred njihovih školica programiranja za djecu i tinejdžere po licenciranim MIT-ovim programima koji se koriste svugdje u svijetu, upis na njihove škole traje do 21. septembra te ovom prilikom pozivaju sve roditelje da posjete njihov web sajt (www.teslasmart.xyz) jer mogu naći dosta zanimljivih informacija o STEM obrazovanju djece i važnosti STEM obrazovanja za djecu i tinejdžere, budući da su isti programi pokazali najbolje rezultate u oblasti razvoja djeteta, razvijanju logičkog razmišljanja i kreativnosti kod djeteta.

I za kraj bi dodali da je prije samo par dana Tesla Smart je organizovala besplatnu školu programiranja i robotike za djecu sa posebnim potrebama u saradnji sa gradskim menadžerom Miloš Stevanovićem, a u okviru projekta „Ovo je i moj grad.“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )