FOTO: null

Dolaskom toplijeg vremena, Odjeljenje za inspekcijske poslove u Bijeljini pojačalo je kontrolu ispravnosti hrane u privrednim subjektima koji posluju sa hranom, saopšteno je iz gradske uprave.

Pojačana kontrola u ovom periodu uglavnom se vrši u obdaništima, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane, na mjestima gdje se proizvode i prodaju lako kvarljivi proizvodi kao što su majonez, sosevi, sladoledi, ali i u poslastičarnicama i objektima u blizini škola. 

Sanitarni inspektor za hranu Mira Nikić kaže da su svi koji posluju sa hranom dužni da redovno vrše i samokontrole u ovlaštenim laboratorijama, koje se obavljaju svakog mjeseca. 

"Dosadašnjim provjerama utvrđeno je da se subjekti pridržavaju propisanih mjera i da vode računa o ispravnosti proizvoda jer su svjesni odgovornosti za zdravlje potrošača", istakla je Nikićeva. 

Ona je rekla da rizici uvijek postoje, jer na zdravstvenu ispravnost hrane utiče više faktora, od proizvodnje, prerade, distribucije, do čuvanja i skladištenja. 

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove apelovali su da potrošači kupuju hranu na mjestima koja su za to registrovana i hranu koja je propisano deklarisana, kao i da nadležnoj inspekciji prijave svaku moguću nepravilnost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )