FOTO: null

M.I. (17) iz Bijeljine, zbog ubistva Stanka Gligorevića 6. juna 2015. godine, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Bijeljini na šest mjeseci do četiri godine popravnog doma za maloljetnike.

Sudija Jovan Savić presudio je da se radi o ubistvu iz nehata, a porodica i prijatelji ubijenog Stanka ogorčeni su zbog ovakve presude.

Žalićemo se, bolje da se žalimo nego da dižemo revoluciju. Ovo je sramota. Ova presuda znači da ubica, zbog dobrog vladanja, na slobodi može biti već za šest mjeseci - kazao je Đorđe Gligorević, stric ubijenog Stanka.

Podsjećamo da je Stanko Gligorević, ubijen usred dana u školskom dvorištu, hicem iz pištolja, za koji se ni na kraju suđenja ne zna otkud u rukama maloljetnika.

Ubica je pobjegao smjesta zločina, ali se kasnije, u pratnji svog oca, prijavio policiji i priznao ubistvo iz nehata. Nakon podizanja optužnice, branio se sa slobode, a odbrana je nastavila zastupati tezu da je pištolj slučajno opalio.

Tužilaštvo i oštećena strana tražili su kaznu za klasično ubistvo jer je smrtonosna rana nanesena iz blizine i sa leđa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )