FOTO: InfoBijeljina.com

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske objavili su obrazac koji će morati ispuniti vlasnici ugostiteljskih objekata kako bi gosti znali koliko ljudi će sada moći maksimalno boraviti u lokalu u koji ulaze.

Oni će morati napisati naziv lokala, maksimalan broj osoba unutar zatvorenog prostora, maksimalan broj u bašti objekta, kao i kontakt broj Republičke uprave za inspekcijske poslove i kontakt broj komunalne policije.

Ovaj plakat će morati biti zalijepljen na ulaz u ugostiteljski objekat.

Republički štab za vanredne situacije nedavno je izmijenio odluku oko poslovanja ugostiteljskih objekata, a provođenje mjera od sada će nadgledati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema novim mjerama, u kafićima i restoranima sada će na deset kvadrata moći biti jedan sto, za kojim će moći sjediti najviše četiri osobe.

To u praksi znači da ako imate kafić od sto kvadrata, možete imati najviše deset stolova, za kojima u jednom trenutku može biti najviše 40 osoba.

Podsjećamo, prošle sedmice je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, te upozorio na važnost pridržavanja preporučenih mjera, posebno kada je riječ o ugostiteljskim objektima.

Zeljković: Pogoršana epidemiološka situacija @ InfoBijeljina

Zeljković je istakao da u ugostiteljskim objektima za jednim stolom mogu da sjede maksimalno četiri osobe, dok i dalje nije dozvoljeno sjedenje i stajanje za šankom, odnosno mora postojati fizička distanca među gostima.

- Obavezno je nošenje zaštitnih maski. Nema kretanja, osim do toaleta, nema stajanja za šankovima, nema ustajanja da bi se platio račun, već to konobar obavlja na mjestu sjedenja gostiju - rekao je Zeljković.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )