FOTO: InfoBijeljina

Ove nedjelje u Bijeljini počinju radovi na uređenju kanala Dašnica kroz uže gradsko jezgro, za šta je iz IPA fondova obezbijeđeno 2,2 miliona evra, najavio je šef gradskog Odsjeka za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović.

Projekt uređenja 2,1 kilometar kanala izradila je Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina, a za projektnu dokumentaciju iz gradskog budžeta je izdvojeno 230.000 KM. 

Stojanović je rekao novinarima da je Javna ustanova "Vode Srpske" povjerila radove bijeljinskom preduzeću "Buk promet" i da je rok za njihov zaršetak 15 mjeseci. 

Na prezentaciji projekta koja je održana u Gradskoj upravi, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović najavio je da će, umjesto prvobitno planiranog betona, obale i dno kanala biti obložene prirodnim materijalima, koristeći kamen i kameni oblutak, kako bi se sačuvao živi svijet u vodotoku. 

Prema njegovim riječima, na desnoj obali kanala nizvodno u dužini 1.850 metara biće uređene pješačko-biciklističke staze, a obostrano će nad vodom biti izgrađeno 25 platformi i galerija za odmor i rekreaciju, uključujući i igrališta za djecu. 

Duž lijeve nizvodne strane kanala biće uređeno 660 metara pješačke staze, gdje je to prostorno moguće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )