FOTO: Srna

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić posjetila je danas uspješnu prerađivaču firmu "Spektar drink" u Bijeljini i pohvalila njihov rad zasnovan na korištenju domaćih sirovina, što je podrška i malim poljoprivrednim proizvođačima.

"Ovo preduzeće je primjer kako treba da se radi, sa uvezanom proizvodnjom, odličnim poslovanjem i korištenjem domaćih proizvoda, čime daje veliki doprinos razvoju privrede u regiji", rekla je Gašićeva.

Ona je ocijenila da "Spektar drink" zaslužuje punu podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva, pogotovo što je održao proizvodnju i zadržao radnike i u teškim mjesecima tokom pandemije virusa korona, koja je izazvala zatvaranje granica i otežan rad privrede u svijetu.

Direktor "Spektar drinka" Đorđe Slavinjak rekao je novinarima da ova firma ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom i njihovu konstantnu podršku, verbalnu i finansijsku, pogotovo kada je riječ o otkupu poljoprivrednih proizvoda.

"Uvijek je bitno podržati selo i poljoprivredne proizvođače, pogotovo u teško vrijeme negativnih efekata virusa korona, da bi bio sačuvan kontinuitet proizvodnje i plasmana na domaće i inostrano tržište", naveo je Slavinjak.

Ovaj uspješni privrednik kaže da je "Spektar drink", koji ima 80 zaposlenih, prošle godine imao proizvodnju vrijednu šest miliona KM, od čega je 30 odsto bio izvoz, a ove godine imaju pad izvoza u primorje zbog loše turističke sezone, zbog čega očekuju nešto lošiji bilans.

U toku posjete Bijeljini ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić je u Gradskoj upravi razgovarala sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, sa kojim je posjetila preduzeće "Spektar drink", nakon čega su zajedno posjetili i turistički kompleks Banja Dvorovi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )