FOTO: twitter

Predstavnici mladih gradske organizacije Crvenog krsta iz Bijeljine učestvovali su u kampu Crvenog krsta Republike Srpske u Riječanima, kod Modriče, gdje su na obuci u pružanju prve pomoći promovisali humane vrijednosti ove organizacije.


Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Perica Gligić rekao je Srni da je ova organizacija tokom ljeta poslala grupu djece iz ugroženih kategorija na odmor u Baošiće. 

"U prethodnom periodu organizovali smo i akciju dobrovoljnog davanja krvi u Janji, a u pripremi je jedna i u Suvom Polju 20. septembra", rekao je Gligić. 

On je najavio da će se u narednom periodu Crveni krst baviti i aktivnostima koje se odnose na Nedjelju borbe protiv tuberkoloze, koja počinje 14 septembra. 

"U okviru redovnih aktivnosti, Crveni krst organizuje takmičenja omladine u pružanju prve pomoći, poznavanju mina i znanja o radu Crvenog krsta. Kroz ta takmičenja vrši se edukacija mladih, od kojih mnogi postaju volonteri Crvenog krsta", naveo je Gligić. 

On je podsjetio da je u prethodna tri mjeseca Crveni krst donirao Udruženju Roma iz Lukavca oko 300 kilograma garderobe, prikupljene od građana. 

"Udruženju Roma iz Bijeljine donirali smo oko 500 kilograma garderobe", rekao je Gligić. 

On je naveo da je donacija od 300 kilograma mesa od Vlade Turske uručena gradskoj Narodnoj kuhinji, koja trenutno ima 250 korisnika. 

"Pomoć javnoj kuhinji je aktivnost kojom se bavimo tokom cijele godine", naveo je Gligić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )