FOTO: null

Crveni krst Republike Srpske dodijelio je 10.000 KM pomoći za pokrivanje kuće Dražena Andrića u bijeljinskom naselju Nova Janja, rekao je Srni generalni sekretar ove humanitarne organizacije Đoko Mihajlović.

Četvoročlana porodica Andrić teško je preživljavala i prije nego što je Draženu izvršena transplatacija bubrega, donor bubrega bio je njegov otac Milinko, a nakon dvije katastrofalne poplave u maju i avgustu uslovi za život u njihovoj kući bez krova su nemogući i za zdrave ljude.

Mihajlović kaže da je 10.000 KM dato i za opremanje zgrade kolektivnog centra u Loparama, u kojoj boravi 30 lica čije su kuće uništene u klizištima tokom majske katastrofe.

Prema njegovim riječima, ista suma novca već je izdvojena i za popravku kuće socijalno ugrožene porodice u Kožuhama kod Doboja, a Crveni krst Srpske nastaviće da na ovaj način interveniše u najtežim slučajevima u Republici.

Mihajlović je najavio da će ugroženima iz 21 poplavljene lokalne zajednice u Srpskoj početkom naredne godine biti podijeljeno 4.000 set-paketa hrane, higijene i posteljine, kao i 300 peći na čvrsto gorivo, čija je nabavka u toku.

Ova pomoć, vrijedna 482.000 KM, finansira se iz sredstava Crvenog krsta Republike Srpske koja su za poplavljene prikupljena od donatora.

Mihajlović kaže da će set-paketi pomoći biti podijeljeni za 800 porodica u Bijeljini i 800 u Doboju, za 400 porodica u Šamcu, te po stotinjak porodica u ostalim opštinama koje su bile poplavljene.

Prema njegovim riječima, spiskovi za podjelu svih vidova pomoći moraju biti javni i dostupni u prostorijama opštinske organizacije Crvenog krsta i u sjedištu lokane uprave.

On kaže da spiskove porodica kojima se dijeli pomoć prave komisije u kojima se nalaze predstavnici lokalne uprave, opštinske i mjesne organizacije Crvenog krsta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )