FOTO: null

U Bijeljini su danas potpisani ugovori kojim je nevladinim organizacijama dodijeljeno 1,9 miliona KM iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da su ugovori o finansiranju projekata potpisani sa 73 udruženja građana. 

Prema njegovim riječima, među njima je sedam sportskih klubova, 13 udruženja koja su odlukom Skupštine grada proglašena da su od opšteg interesa i 53 udruženja iz oblasti kulture, ekologije, umjetnosti i obrazovanja. 

"Prvi put ove godine primjenjena je LOD metodologija, tako da je 60 odsto udruženja dobilo sredstva na osnovu konkursa, i to su udruženja koja se dugi niz godina bave ovim poslom i rade kvalitetno", rekao je Mićić. 

Za sportske klubove je iz gradskog budžeta Bijeljine izdvojeno 760.000 KM, uglavnom za premijerligaše. 

Sredstva su dobili Fudbalski klub "Radnik", Košarkaški klub "BN Basket", Odbojkaški klub "Radnik", i muški i ženski, Bokserski klub "Radnik", Košarkaški klub "Građanski Bobar" i Ženski fudbalski klub "Radnik Bumerang". 

Udruženja koja su odlukom Skupštine grada proglašena za udruženja od opšteg interesa su Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i lica, Gradska boračka organizacija, Udruženje ratnih vojnih invalida, Republička organizacija Saveza logoraša Republike Srpske u Bijeljini i Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice. 

Od opšteg interesa su i Međuopštinsko udruženje civilnih invalida žrtava rata, Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" - Gradski odbor Bijeljina, Omladinski savjet Bijeljina, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod", SUBNOR Bijeljina i Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" . 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )