FOTO: null

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina podijelili su danas građanima edukativni materijal povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Portparol Centra Aleksandra Simojlović rekla je da je tim za sprovođenje strategije za nadzor nad opojnim drogama pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske ove godine izradio promotivni letak "Ispravna odluka čini razliku - izaberi prave prijatelje" na kojem je prikazana štetnost upotrebe droga. 

Ona je novinarima rekla da će ovi leci zasigurno pomoći roditeljima da kod svoje djece prepoznaju eventualne prve simptome korišćenja narkotičkih sredstava. 

Na lecima su prikazane fotografije marihuane, kokaina, heroina i ekstazija, kao i simptomi koje ove droge izazivaju. 

"Za prvih pet mjeseci ove godine pripadnici CJB Bijeljina su nadležnim tužilaštvima dostavili 12 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima kojim je otkriveno 15 krivičnih djela, a putem ovih izvještaja prijavljeno je 20 lica", rekla je Simojlovićeva. 

Ona je dodala da su do sada, preduzimajući mjere na otkrivanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, pripadnici CJB Bijeljina na području koje operativno pokriva ovaj centar otkrili i zaplijenili određenu količinu marihuane i heroina. 

Simojlovićeva je podsjetila da su pripadnici Centra u prethodnom periodu u osnovnim i srednjim školama održali niz predavanja o temi "Štetnost i zloupotrebe opojnih droga". 

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da je MUP Republike Srpske raspisao konkurs za upis kadeta i kadetkinja pete klase osnovne policijske obuke starosti od 18 do 25 godina za pripadnike jedinice policije u Jedinici za osnovnu obuku – Policijskoj akademiji Banjaluka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )