FOTO: null

SIDNEJ - Australijski sud odredio je pritvor do sljedećeg pojavljivanja na sudu optuženom nadzorniku farme Maj Ut Trin u procesu koji se vodi zbog igala pronađenih u pakovanjima jagoda.

Industrija jagoda, čija je vrijednost 116 milona dolara, ugrožena je nakon što je u septembru prijavljeno oko 200 slučajeva u kojima su potrošači pronašli igle za šivenje u pakovanjima jagoda i drugog voća.

Nekoliko velikih supermarketa povuklo je voće iz prodaje jer su kupci prestali da ga kupuju, što je natjeralo pojedine uzgajivače da bace voće, a pojavio se i rizik od bankrota.

Sud je Trinovu optužio za sedam slučajeva u kojima su igle pronađene u voću.

Iz policije je saopšteno da je optužena bila nadzornik na farmi jednog od oštećenih brendova, ali nisu rekli o kojoj kompaniji je riječ.

Tužilac Šeril Teš odbila je da odobri puštanje Trinove uz kauciju zbog bojazni od mogućeg uticaja na svjedoke ili javne odmazde, javio je Ej-Bi-Si.

Trinova će ostati u pritvoru do 22. novembra, kada je zakazano sljedeće saslušanje u ovom slučaju, a njen advokat odbio je da za Rojters prokomentariše odluku suda.

Ukoliko bude proglašena krivom, Trinova bi mogla da bude osuđena na kaznu do deset godina zatvora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )