FOTO: novosti.rs

Nastavljaju da se sprovode sve mjere fokusirane na rano otkrivanje eventualnih sumnjivih slučajeva, rečeno je nakon sastanka.

U Republici Srpskoj za sada nema potvrđenih ili sumnjivih slučajeva oboljelih od korona virusa, saopšteno je nakon sastanka koordinacionog tijela u Srpskoj za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti koje su u vezi sa pojavom novog virusa korona.

– Međutim, nastavljaju da se sprovode sve mjere fokusirane na rano otkrivanje eventualnih sumnjivih slučajeva, s ciljem sprečavanja nastanka i širenja bolesti izazvane novim virusom korona. Uzimajući u obzir novonastalu situaciju i pojave slučajeva novog virusa u Italiji, a u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ministar zdravlja i socijalne zaštite donio je Naredbu o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje - rečeno je nakon sastanka.

Naredba se odnosi na zdravstvene ustanove, jedinice lokalne samouprave i aerodrom i sprovođenje mjera za zbrinjavanje evenutalnih slučajeva oboljelih, a u skladu sa procjenom i prethodnim instrukcijama Instituta za javno zdravstvo RS.

U RS je trenutno pod zdravstvenim nadzorom devet osoba koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom, bez simptoma bolesti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )