FOTO: null

Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) i Kancelariji disciplinskog tužioca počele su da pristižu prijave i žalbe zbog blokade računa zvorničke kompanije "Alumina".

U VSTS-u kažu da je Kancelarija disciplinskog tužioca pritužbu na rad sudije zvorničkog Osnovnog suda primila 21. aprila.

- Pritužba se odnosi na povredu dužnosti sudije Osnovnog suda u Zvorniku. Radi se o sudskom postupku u kojem je stranka preduzeće "Alumina" - rekli su u VSTS-u.

Sudija u tom postupku je Jelena Todorović, a pritužbu je podnio pravni zastupnik "Alumine". Istakli su da je VSTS-u stigao i dopis predsjednice Osnovnog suda u Zvorniku.

- Stalna komisija VSTS-a za sudsku i tužilačku etiku, nezavisnost i nespojivost razmotriće dopis i svoje mišljenje dostaviti VSTS-u. Planirano je da ovaj predmet bude razmatran na sjednici 10. i 11. maja - kažu u VSTS-u. 

Osnovni sud u Zvorniku je 12. aprila blokirao račun "Alumine" na zahtjev fočanske firme "Pavgord", kako bi bilo namireno potraživanje koje je Ukio banka imala na osnovu kredita datih povezanim litvanskim preduzećima koja su, kao i "Alumina", poslovala u sastavu Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika u kojoj je pokrenut stečaj. Račun "Alumine" deblokiran je 26. aprila na period od 60 dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )