FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Bijeljini će danas biti svečano otvorena tradicionalna kulturna manifestacija "Višnjićevi dani" koja će ove godine biti u znaku 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 115 godina od osnivanja Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" u gradu.

Centralna svečanost - svečana akademija biće održana u 19.00 časova u Centru za kulturu, gdje će o Filipu Višnjiću besjediti književnik iz Novog Sada Anđelko Anušić, najavljeno je iz "Prosvjete".

Zvaničan program manifestacije počeće u 15.00 časova polaganjem vijenaca na spomenik Filipu Višnjiću i podizanjem zastave "Višnjićevih dana" na platou ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini.

U pretprogramu je održano takmičenje recitatora i besjednika i 10. susreti mladih pjesnika "Na Filipovim stazama".

Organizator 26. "Višnjićevih dana", koji će trajati do petka, 8. novembra, su Gradski odbor SPKD "Prosvjeta" i grad Bijeljina, u saradnji sa gradskim ustanovama i organizacijama, a pokrovitelj manifestacije su grad Bijeljina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )