FOTO: InfoBijeljina

Lijepo vrijeme je idealan razlog za pripremu roštilja i druženje sa najmilijima.

Međutim, prije nego što zapalite vatru i bacite meso na roštilj, potrebno je očistiti roštilj od ostataka masti i prljavštine.
 
Kako očistiti rešetku za roštilj

Ko je bar jednom očistio rešetku za roštilj zna koliko je to zahtjevno i naporno, pogotovo ako je niste čistili od prošle sezone i sada morate da uklonite masnoću koja se zalijepila za rešetku.
 
Prije nego što posegnete za hemikalijama, stručnjak za čišćenje Kris Bonet dijeli neobičan trik kako da očistite roštilj pivom.
 
On je dodao da bi pivo djelovalo još bolje ako roštilj zagrijavate 10 minuta, a zatim prelijte pivo preko roštilja i sačekate da se masnoća i ostaci hrane sami odvoje sa roštilja.
 
"Uzmite metalnu žicu za ribanje ili četku i dobro izribajte rešetku kao i ostatak roštilja. Obavezno nosite zaštitne rukavice da ne biste povrijedili prste tokom ribanja. Nakon ribanja rešetke, isperite je sa malo tople vode da biste je uklonili sve prljavštine i ostatke piva“, dodao je, prenosi Krstarica.
 
Prljav roštilj izaziva bolesti

Ljekari upozoravaju da prljavi roštilj može da postane leglo bakterija poput ešerihije koli i salmonele, koje se tokom pečenja na roštilju mogu prenijeti na meso i ozbiljno ugroziti zdravlje.
 
Osim toga, ako roštilj ne čistite redovno, skratićete mu životni vijek. Preporučuje se da se bar rešetka za roštilj opere poslije svakog pečenja mesa, piše Dejli mejl.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )