FOTO: null

Festival nauke počeo je danas na Beogradskom sajmu sa 55 postavki i četiri izložbe.

Taj festival koji se priredjuje po 11. put, i trajaće četiri dana, do nedelje, 17. decembra.

Centralna tema ovogodišnjeg Festivala nauke je "Pokret", uz naučni poligon "Nauka u pokretu" što je "jedna od najzanimljivijih festivalskih poslastica".

Na najvećem festivalu te vrste na Balkanu, učestvuje više od 700 naučnika, koji će kroz svijet naučnih izazova provesti sve zaljubljenike u nauku.

Biće prikazana i "solarna kuća budućnosti", "naučni bicikl" kojim se može dopuniti mobilni telefon ili osvjetliti soba, dok će se na "Naučnoj bini", uz pomoć fizičara, objasniti tačke koje se izvode po cirkusima.

Na Festivalu će učestvovati predstavnici više od 75 škola, fakulteta i instituta iz Srbije, naučnici i iz SAD, Francuske, Estonije, Izraela, Bugarske i Poljske.

Pod sloganom "Jedan na jedan" svi zainteresovani će moći da "izađu na crtu najvećim naučnim izazovima" i da "u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju razne naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture", piše na sajtu Festivala.

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma: interaktivne naučne postavke su u halama 7, 8 i 9, dok je "eksplozivna Naučno-fantastična bina" ove godine u Hali 5.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )