FOTO: null

Prošlo je skoro 50 godina otkako su kamione vozili poznati Paja i Jare u seriji “Kamiondžije”, a Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić nasmijavali publiku širom bivše Jugoslavije.

Godinama nakon prikazivanja ove televizijske serije Gordana Mihića, u režiji Mila Đukanovića, počeo je rad na novoj seriji inspirisanoj pomenutim ostvarenjem, premijerno prikazanim 1972. godine.

Prva klapa novih “Kamiondžija” prije nekoliko dana snimljena je u Ubu. Scenario je pisao Željko Hubač, a za režiju je zadužen Filip Čolović.

- Ovo nije ni rimejk starih “Kamiondžija”, a ni nastavak te serije, već nešto treće. Gordan Mihić, tvorac “Kamiondžija”, napisao je tekst kao omaž staroj seriji, ali su i likovi i situacije drugačiji. U našoj seriji pratimo dva potpuno nova lika, njihov međusobni odnos i odnos prema svetu, njihove ljubavi i životne probleme - naveo je Čolović, naglasivši da je ovo potpuno nova ideja, u čijoj osnovi je ostala socijalna priča.

Kako je objasnio Mihić nikada nije izašao iz crnog talasa i uvijek je prikazivao socijalne i klasne razlike.

- Ostala je priča o dva čoveka, potpuno različitih temperamenata, različitih interesovanja, koji verovatno nikada ne bi drugovali, ali životna situacija, nemanje posla spoji ih da budu prijatelji i suvozači - kazao je Čolović.

Glavni likovi koje igraju Nenad Jezdić i Tihomir Stanić zvaće se Žića i Baja.

- I Pavle Vuisić i Gordan Mihić i Miodrag Petrović Čkalja su postali legat ovog naroda i ove države i to je u tom smislu nedodirljivo, ali nas to ne sprečava da mi probamo da ispričamo našu priču - izjavio je Jezdić.

Žića je lik koji je bivši bibliotekar u seoskoj školi, okarakterisan kao vječiti optimista i šeprtlja.

- Ovaj lik kojeg ja igram je bibliotekar koji se sticajem okolnosti nađe za volanom kamiona. Ja sam posle velike popularnosti i serije “Kraj dinastije Obrenović” sticajem okolnosti završio na građevini u Engleskoj i morao sam sa mojim bratom da radim da bih preživeo ta vremena. I u ovom liku, čini mi se da se osećam kao u sopstvenoj koži - naveo je Stanić.

Serija će biti sačinjena iz 20 epizoda, a biće emitovana krajem godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )