FOTO: null

Čišćenje, proširenje i uređenje korita rijeke Janje u dužini 3.200 metara počelo je danas na lokaciji Gornje njive, u mjesnim zajednicama Janja i Modran, a ukupna vrijednost radova je 250.000 KM.

Projekat "Regulacija rijeke Janje" realizuje Javna ustanova /JU/ "Vode Srpske", a radove izvodi "Buk promet". Pomoćnik direktora za ekonomsko-pravne poslove u "Vodama Srpske" Rada Baričanin rekla je novinarima da će nakon regulacije i čišćenja dijela korita rijeke Janje ovaj dio Semberije biti mnogo bezbjedniji pred očekivane padavine na proljeće.

Baričaninova je rekla da je, prema naredbama Republičkog štaba za vanredne situacija, s ciljem sanacije posljedica poplava na teritoriji Republie Srpske donesena 61 mjera, odnosno projekat, za otklanjanje posljedica od poplava. Ona je navela da je za područje Bijeljine doneseno 10 projekata, a ukupna njihova vrijednost je 2.700.000 KM.

"Osim toga, Štab za vanredne situacije doznačio je milion KM za sanaciju šteta koje su bile tokom majskih poplava na teritoriji opštine Bijeljina. Ukupno je Štab za vanredne situacije iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske doznačio 3.700.000 KM za Bijeljinu", rekla je Baričaninova.

Prema riječima Mirka Bikića, rukovodioca radova na projektu čišćenja korita rijeke Janje, može se očekivati da radovi budu završeni do 31. decembra, ukoliko vremenski uslovi posluže. "Radi se u otežanim, zimskim uslovima, na onim tačkama koje su tokom poplava bile najkritičnije. Uređujemo korito na mjestima gdje je suženo, pročišćavamo ga, produbljavamo, ali i proširujemo na nekim mjestima", rekao je Bikić. On je naglasio da se trenutno radi na onim mjestima na kojima je dolazilo do izlivanja rijeke Janje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )