FOTO: InfoBijeljina.com

Za devet mjeseci očekujemo da Autobuska stanica bude na novom mjestu, a autobuski saobraćaj izmješten iz centra Bijeljine, čime će znatno biti smanjene saobraćajne gužve, a sam autobuski saobraćaj ubrzan – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom posjete gradilištu nove Autobuske stanice na uglu ulica Raje Banjičića, Šabačkih đaka i Živojina Mišića, gdje su u toku zemljani radovi.

Stanica će se prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara, a površina objekata koji će biti izgrađeni – glavne zgrade, dolaznih i odlaznih perona i pratećih zgrada iznosiće više od 1.300 kvadratnih metara.

Vrijednost radova je procijenjena na 3.2 miliona konvertibilnih maraka, od čega je dva miliona obezbijeđeno iz kredita, a 1,2 miliona iz gradskog budžeta.

- Izgradnja nove Autobuske stanice je predviđena planskim dokumentima usvojenim ranije, a planira se i izgradnja ulice do nove stanice iz pravca Centra za visoko obrazovanje koja će biti direktna veza sa obilaznicom. Sem toga, na mjestu perona sadašnje Autobuske stanice planirana je izgradnja javne garaže na više nivoa – najavljuje gradonačelnik Mićić.

Pored nove Autobuske stanice, prema Ulici Raje Banjičića, biće i mali park, a u planu je i omogućavanje lakšeg pristupa okolnim preduzećima.

- Ovo je jedan od dvanaest velikih projekata oko čije realizacije smo se dogovorili da gospodinom Dodikom. Kad ih završimo ne samo da će Bijeljina dobiti novi izgled, nego će biti unaprijeđen i kvalitet života naših sugrađana – ocijenio je Mićić.

- Na ovom mjestu ćemo stvoriti ulični front koji nije postojao. Trudili smo se projektom da zadržimo postojeće zelenilo, odnosno, drveće, a predvidjeli smo da dolazni i odlazni peroni budu razdvojeni, što nije slučaj na sadašnjoj Autobuskoj stanici – pojasnio je arhitekta Marko Vukićević, koji je projektovao novu autobusku stanicu u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )