FOTO: null

Nakon što su BH Telecom Sportske igre mladih u društvu Ivice Osima, Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića, Edina Džeke i Mirze Teletovića proslavile 5. rođendan, došlo je vrijeme da SIM Turneja radosti zvanično počne.

Prvi grad domaćin tradicionalno je bio neretvanski biser Konjic, gdje se više od 300 mališana takmičilo u malom fudbalu i uličnoj košarci. Konjičani su vatreno igrali, pokazujući da je fair play sastavni dio svakog takmičenja. Napete i neizvjesne malonogometne utakmice rezultirale su penalima u finalu, donijevši i suze i slavlje.

„Dali smo sve od sebe, trudili smo se da što bolje odigramo. Konkurencija je bila jaka i izgubili smo. Bit ćemo i dalje uporni i prijavit ćemo se opet“, rekao je dječak Velid Alihodžić iz Konjica. 

I Goražde je ovog vikenda dobilo svoje predstavnike na Finalu koje će se sredinom avgusta održati u Sarajevu. Mališani su se takmičili u rukometu, malom nogometu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku i uličnoj košarci. 

Dvanaestogodišnja goraždanka Adna Obuća na Igrama učetvuje treći put, a s osmijehom poručuje i drugima da se prijave: „Osvojila sam drugo mjesto na SIM danima radosti, u Igri između dvije vatre. Sada smo izgubili utakmicu ali nismo tužni, jer Igre su zakon. Mi sigurno dolazimo i sljedeće godine, pozivam i druge vršnjake da nam se pridruže.“

SIM Turneja radosti na najbolji način promoviše sport i njegove vrijednosti, toleranciju, prijateljstvo, sportski duh i fair play  među djecom i mladima, a sve u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a. 

Široki Brijeg, Čapljina i Mostar naredni su gradovi domaćini najljepše sportske priče. Svi zainteresovani još uvijek se mogu pridružiti učesnicima prijavom putem web stranice www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )