FOTO: null

Udruženje žena sa invaliditetom ,,Impuls,, iz Bijeljine počelo je realizaciju projekta pod nazivom PULS, s ciljem kreiranja okruženja u gradu kojim se poboljšava ekonomski i socijalni kvalitet života porodica u kojima žive nezaposlene žene, žene u socijal

Vrijednost projekta je 34.152 KM, a, prema riječima izvršnog direktora Udruženja Tanje Milinković, trajaće do oktobra. 

Milinkovićeva je rekla Srni da su definisana četiri specifična cilja, a korist će imati i grad Bijeljina, jer projekat doprinosi unapređenju politike poštivanja ljudskih prava u domenu invalidnosti, smanjenju siromaštva, poboljšava položaj socijalno ugroženih grupa i podstiče partnerske odnose grada i organizacija civilnog društva. 

"Važno nam je da je uspostavljen održivi partnerski odnosa grada Bijeljina i Udruženja `Impuls`, ostvaren funkcionalni centar za obuku izrade kućne radinosti PULS, organizovan ciklus obuke za korisničku grupu, a korisnice projekta promovisale su vlastita postignuća", rekla je Milinkovićeva. 

Ona je dodala da će rad Centra omogućiti obuku za ukupno 80 žena da steknu nova znanja i vještine u oblasti proizvodnje odjevnih proizvoda od vune, ukrasnih proizvoda od vune, kao i proizvoda od različitih materijala, i ručnih radova. 

Milinkovićeva je naglasila da korist od projekta imaju i žene koje su u socijalnoj potrebi, osobe koje imaju interes za očuvanje tradicije, kao i žene sa invaliditetom. 

"Biće organizovane obuke po oblastima koje će trajati tri mjeseca. Programom obuke biće obuhvaćeno 50 zdravih osoba ženskog pola koje pripadaju, uglavnom, socijalno ranjivoj kategoriji i nezaposlenim. Planirano je i održavanje jednodnevnog treninga iz oblasti marketinga za 80 učesnica koje posjeduju vještine izrade rukotvorina, a imaju potrebe za iznalaženjem tržišta za svoje proizvode", pojasnila je Milinkovićeva. 

Prema njenim riječima, nakon obuke, biće organizovana izložba radova nastalih tokom obuke, a učesnice koje uspješno završe obrazovni ciklus dobiće sertifikate o završetku jasno naznačene vrste obuke. 

Projekat PULS realizuje se u okviru UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokratije" koji finansira EU iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć u iznosu dva miliona evra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )