FOTO: null

Republička prosvjetna inspekcija počela je kontrolu upisa učenika u školsku 2015/16. godinu u Medicinskoj školi Banjaluka, nakon što su nezadovoljstvo izrazili brojni roditelji i njihovi potomci čija se imena nisu našla na spisku sa dodatnih 28 učenika, a

"Izvršena je kontrola u Medicinskoj školi i preostao je još dio posla, a rezultati će biti poznati u ponedjeljak", kazala je Dušanka Makivić, viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

Ovim bi afera "Medicinska" konačno mogla dobiti epilog, a cijelim slučajem, kako nam je ranije potvrđeno, baviće se i pripadnici CJB Banjaluka.

Podsjećanja radi, medijima su se požalili brojni roditelji đaka koji su konkurisali za upis u Medicinsku školu Banjaluka, nakon što je odlukom resornog ministarstva odobren upis još jednog odjeljenja za smjer medicinski tehničar.

Ipak, na tom spornom spisku našla su se i imena učenika koji nisu ni konkurisali za upis. Međutim, Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, u petak je odbio da odgovori na pitanje novinara da li razmišlja da podnese ostavku zbog ove afere.

Podsjetimo, Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole Banjaluka, rekao je ranije da mu je sporni spisak od 28 učenika stigao faksom, te da ga je potpisao ministar.

"U interesu mi je da se ova situacija riješi što prije. Ovo nije trebalo ni školi, ni Ministarstvu, ni roditeljima, a najmanje djeci", poručio je tada Jagodić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )