FOTO: null

U Krivoj Bari je počela izgradnja vodovodne mreže za 51 domaćinstvo, ukupne dužine 1.830 metara. Sredstva za finansiranje projekta obezbijeđena su iz donacije Evropske Unije u visini od 152.500, a rok za završetak radova je 45 dana.

Inicijativu za izgradnju vodovodne mreže u ovom dijelu Krive Bare podnijeli su mještani, s obzirom da su tokom prošlogodišnjih poplava zagađeni bunari i ostali izvori sa kojih su se do tada mještani snabdijevali pitkom vodom.

Vodovodna mreža u Krivoj Bari će biti dio Sjevernog vodovodnog prstena, takođe u najvećoj mjeri finansiranog iz donacija, a sa završetkom ovog voda biće stvoreni uslovi da vodovod dobiju i domaćinstva u ostalim dijelovima ove mjesne zajednice.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je ovom prilikom pozvao mještane ostalih dijelova Krive Bare da se organizuju i, u skladu sa odlukom Skupštine Grada, prikupe 20 odsto sredstava za završetak izgradnje vodovodne mreže u njihovoj mjesnoj zajednici, a preostalih 80 odsto troškova bi bilo finansirano iz budžeta Grada:

- Sa završetkom vodovoda u Krivoj Bari vodovodnom mrežom ćemo pokriti cijeli sjeverni dio teritorije Grada između rijeka Save i Drine, što će biti od velike važnosti za očuvanje zdravlja stanovništva na ovom području, podsjetio je gradonačelnik Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )