FOTO: null

U cilju modernizacije sportskih objekata u Bijeljini, Gradska uprava je pokrenula projekat izgradnje reflektora na Gradskom stadionu.

Ugovorom sa izvođačem radova je predviđen završetak radova za 90 dana, od čega je mjesec dana predviđeno za izvedbeni projekat koji je već urađen, a od danas počinje rok od 60 dana koji je određen za završetak svih radova.

- Očekujemo da će radovi biti završeni u roku i da do kraja godine imamo reflektore na Gradskom stadionu. Fudbalski klub „Radnik“ koji igra na ovom stadionu je to zaslužio jer je u proteklih nekoliko godina dva puta igrao u evrposkim fudbalskim takmičenjima - zaključio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom posjete stadionu.

On je podsjetio da je stav fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH da svi premijerligaši imaju reflektore na stadionima kako bi mogli igrati utakmice u noćnim terminima. Na taj način fudbaleri mogu igrati u boljim uslovima i terminima, a osvjetljenje je veoma bitno i za publiku kako bi mogla uživati u utakmicama koje se igraju u večernjim časovima. 

- Zbog toga je Grad Bijeljina izdvojio sredstva u iznosu od 899.000 KM dijelom iz kredita, a djelom iz budžeta za igradnju rasvjete na glavnom terenu Gradskog stadiona. Pored pomoćnog terena koji je urađen, u planu je da se izgradi sportski centar i istočna tribina na stadionu, kao i svlačionice koje će ispunjavati evropske standarde. Cilj nam je da naredne utakmice u evropskim takmičenjima Radnik igra u Bijeljini, pred svojim navijačima - najavio je Mićić.

U zajedničkom projektu, UEFA i Fudbalski savez BiH obezbijediće sijalice za nekoliko stadiona u BiH, između ostalog i za stadion u Bijeljini.

- Apelujem na FSBiH da umjesto halogenih sijalica koje su planirane za reflektore u Bijeljini i za koje će biti izdvojeneo 255.000 KM doniraju LED rasvjetu. Ova vrsta sijalica je  nešto skuplja, ali svako kvalitetnija i značajno isplativija za održavanje. Na stubove koji će biti završeni u narednih 60 dana mogu biti postavljene obije vrste rasvjete - istakao je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )