FOTO: null

Sadnjom platana na trgu u Bijeljini danas je počela tradicionalna akcija „April - mjesec čistoće“, tokom koje će u gradu biti održane mnoge aktivnosti za očuvanje životne sredine.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić najavio je da će tokom ove akcije biti uklonjeno 13 divljih deponija komunalnog otpada i 13 deponija sa građevinskim otpadom. 

On je istakao da su se ove godine u akciju uključile mnoge nevladine organizacije, sportski klubovi, škole i gradske ustanove i preduzeća. 

Draganić je najavio oštrije mjere za građane koji vozilima uništavaju zelene površine u gradu, za šta su samo danas izdata tri prekršajna neloga. 

U srijedu, 4. aprila, na centralnom gradskom trgu biće održana akcija "Neću kesu-imam ceger" u kojoj će djeca dijeliti sugrađanima platnene cegere u zamjenu za donesene plastične kese, kao i propagandni materijal o štetnosti plastičnih kesa. 

Građanima koji odbace plastične kese volonteri Udruženja za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" će 16. aprila dijeliti cvijeće u saksijama, dok će učenici Tehničke škole "Mihajlo Pupin" i Gimnazije "Filip Višnjić" 18. aprila postaviti kućice za ptice na drveću u dvorištima osnovnih i srednjih škola u gradu. 

Udruženje za zaštitu životinja "Aska" će 23. aprila na trgu održati akciju udomljavanja pasa pod sloganom "Ja nisam lutalica, ja sam odbačen od ljudi", a prikupljaće i novac za liječenje i sterilizaciju pasa lutalica o kojima se brinu duže od tri mjeseca, od kako u Bijeljini ne radi azil. 

Među mnogim akcijama je i čišćenje dvorišta u domaćinstvima u kojima žive starija lica, sađenje novih drvoreda, pranje gradskih ulica, te odvoz kabastog otpada, a predviđeno je i čišćenje kanala Dašnica koji protiče kroz Bijeljinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )