FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je danas odata počast srpskim junacima koji su izvojevali pobjede za slobodu i stvaranje Republike Srpske kao garanta opstanka srpskog naroda zapadno od rijeke Drine.

Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je na obilježavanju Dana boraca da je Republika Srpska stabilna i da borba za njen opstanak traje svakodnevno, kako bi se učvršćivali temelji Srpske za koju je položeno hiljade života. 

Nakon minuta ćutanja za poginule borce i intoniranja himni Republike Srpske i Srbije predstavnici institucija lokalne i republičke vlasti, porodice poginulih, saborci i prijatelji, položili su vijence i cvijeće na centralni spomenik poginulim borcima u centru Bijeljine. 

Sekretar Boračke organizacije u gradu Radan Ostojić rekao je na skupu da datum obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske asocira na Prvi srpski ustanak i uspješnu borbu srpskog naroda za oslobađanje i izgradnju moderne države. 

Nakon odavanja počasti srpskim herojima ispred spomenika na gradskom trgu učesnici skupa su posjetili i Spomen-sobu poginulim borcima koja se nalazi u zgradi Muzeja Semberije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )